Terug naar services

Cloud telefonie met managed SBC en SIP services

Overstappen naar cloud telefonie via Teams heeft best wat impact op jouw organisatie. Purple’s managed SBC en SIP services zorgen ervoor dat dit proces soepel verloopt. Zo bieden wij:

Kennis en expertise voor een migratie met minimale impact en snelle realisatie

Ontzorging: een telefonieomgeving die volledig door onze specialisten wordt beheerd

Kostenbesparing. Alles in de cloud, geen datacenters of hardware-investeringen

Uitstekende bereikbaarheid (in meer dan 60 landen!)

High availability, redundantie, security by design én 24/7 support

Vraag direct een demo aan

Managed SBC en SIP: wat houdt het in?

Als Purple streven wij ernaar om de cloud telefonieomgeving van onze klanten volledig te beheren, zo ook de onderliggende infrastructuur. Telefonie via Microsoft Teams wordt namelijk pas mogelijk met een SBC en een SIP-trunk.

SBC: een essentieel onderdeel

“SBC” staat voor Session Border Controller en is essentieel om te kunnen bellen via Microsoft Teams. Het is een onmisbare schakel tussen Microsoft Teams en het reguliere telefonienetwerk. Deze stelt ons in staat om de mediastromen en het verkeer door te sturen van het openbare internet naar het netwerk van een organisatie, en andersom. Een SBC bepaalt dus hoe oproepen worden gestart, uitgevoerd, aangenomen en beëindigd, en zal mediastromen filteren, beheren en beschermen. 

Door een SBC in de cloud bespaar je kosten. Zo heeft je organisatie geen fysieke hardware meer nodig. Ook in kennis op dit vlak hoeft jouw organisatie niet meer te investeren, want Purple ontzorgt en kan het volledige beheer uit handen nemen.

SIP-trunk om nummers te koppelen aan gebruikers

“SIP” is de afkorting van Session Initiation Protocol en heb je nodig om telefoonnummers van jouw medewerkers te kunnen koppelen in je telefonieomgeving. Purple biedt hierin een unieke service: wij hebben een eigen, volledig beheerd telefonienetwerk dat dekking biedt in meer dan 60 landen. Zo kan je telefonie onderbrengen één partij, hoef je maar één telefoniecontract af te sluiten en werk je niet meer met meerdere aanbieders (in meerdere landen). Dit scheelt in kosten en biedt meer overzicht.

Landen met dekking in onze Managed SIP oplossing voor Microsoft Teams telefonie

Maar ook met een lopend telefonie contract kun je via ons bellen met Microsoft Teams. Door je bestaande SIP trunk te koppelen aan onze managed SBC-omgeving, is het mogelijk dat ook jij de overstap naar bellen via Microsoft Teams kunt maken. Kies je ervoor om je telefoonnummers naar Purple te porteren? Dan doen wij een porteringsverzoek bij je huidige leverancier en zetten we alle vaste nummers over naar de SIP trunk van Purple. Wij nemen dit proces graag uit handen, want wij weten precies wat er moet gebeuren en zorgen ervoor dat alles snel en gecontroleerd over wordt gezet. 

Waarom kiezen voor Purple Managed SBC & SIP

Kies je voor Purple, dan kies je voor volledige ontzorging: wij verzorgen de cloud infrastructuur en kunnen helpen met aanvullende services. Onze doelstelling is om onze klanten te ondersteunen door het volledige beheer van de cloud telefonieomgeving op ons te nemen. 

Uiteraard voldoen onze managed services aan de laatste eisen en veranderen wij mee met klantwensen, best-practices, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe technologieën. Wij werken voortdurend aan optimalisaties van onze services zodat onze klanten een stabiele omgeving hebben die ook nog eens veilig is. Wijzigingen, op- en afschalen en incidentafhandeling worden zo heel gemakkelijk. En uiteraard voldoet alles aan security eisen en de wet- en regelgeving. 

Purple levert wereldwijd 24/7 support op haar managed services. De telefonieomgeving wordt voortdurend gemonitord waardoor we direct kunnen ingrijpen als dit nodig blijkt. Hierdoor bieden we stabiliteit, zekerheid en continuïteit, gecombineerd met diverse Business Continuity-maatregelen. We stellen ons op als actieve partner en fungeren graag als ‘trusted advisor’. We zijn betrokken en luisteren graag. Als specialist kunnen wij jou helpen het meeste te halen uit jouw telefonie- en contactcenteromgeving.

Ja, dit wil ik!Meer over SIP & SBC services

Vraag een gratis demo aan

Nog niet zeker of Microsoft Teams telefonie voor jouw bedrijf de beste oplossing is? Tijdens onze demo laten we je kennismaken met alle ins en outs van Microsoft Teams en eventuele contactcenteroplossingen.   

Vraag direct aan


Cloud telefonie via Microsoft Teams in meer dan 60 landen

Anywhere365; het omnichannel klantcontactcenter

Van strategie en implementatie, naar adoptie en support